Material săditor

Material săditor certificat

Înființarea unei plantații pomicole este o investiție pe termen lung, iar a unei plantații nucifere este prevăzută pe termen și mai mare. De aici devine clar de ce toate aspectele acestei investiții trebuie examinate cât mai temeinic înainte de a păși ferm pe calea realizării proiectului. Greșeli de genul alegerii greșite a soiului sau a distanțelor de plantare sunt ireparabile. Odată plantată, livada nu mai poate fi corectată decât, poate, prin defrișare și pierderea tuturor resurselor alocate.

Iată de ce este importantă alegerea corectă a producătorului de material săditor. UAPCN recomandă să plantați în exclusivitate pomi altoiți de producție autohtonă, certificați în cadrul sistemului național de inspecție și certificare a pepinierelor pomicole și însoțiți de eticheta oficială și certificate de valoare biologică valabile.

Pentru a oferi mai multă certitudine și încredere celor care înființează livezi de nuc, Asociația a acceptat printre membrii săi, producători de material săditor care se încadrează într-un set de criterii stricte și care pot demonstra că materialul săditor pe care îl produc este conform tuturor rigorilor și cerințelor privind calitatea, puritatea biologică și autenticitatea soiului produs. În acest context, vedeți mai jos pepinierele și furnizorii de material săditor recomandați.

POMI ALTOIȚI DE NUC:

Pepiniera Voinești

SRL Gospodarul Rediu

SRL Agronuts