no images were found

Autorul: Jadan Victor Markiyanovich. Soi autohton, omologat în anul 2006.

Pom de marime medie cu coroana rară, rotundă, unghiul de divergență al ramurilor aproape de unghi drept. Intră pe rod în al 4-6-lea an după plantare. Soi protogen. Florile feminine înfrolesc la sfîrșitul lunii aprilie-prima jumătate a lunii mai(5-12 mai), masculine 10 – 17 mai. Polenizatori: Codrene, Cazacu, Schinoasa, Briceni.

Fructul este de mărime mijlocie, de formă rotundă cilindrică, fără coaste, culoare gălbuie-pai, miezul crem, dulciu, cu aromă mijlocie şi constituie 56,1% din masa nucii, are desprindere slabă şi tărie mijlocie. Greutatea medie a unui fruct este de 9,7 – 11,4g, Rodeşte annual. Roada medie constituie 3,0 – 3,5 t/ha. Maturitatea de recoltare a fructelor este atinsă în decada a 2-a lunii septembrie.

Soi de nuci Recea este rezistent la secetă, călduri și ger, la -30,5C daune nu s-au remarcat. În anii ploiosi este posibilă atacare nesemnificativă cu marsonioză. Se propune pentru livezile fermierilor ce se ocupă cu producerea fructelor pentru uzul intern şi export. Producţia corespunde standardelor europene.

Vezi și informații genereale despre soiuri de nuc