Fernor. Varietate obţinută prin încrucişarea Franquette cu Lara®, la INRA (Institutul Naţional pentru Cercetări Agronomice – Franţa, Bordeaux). Pomul este de vigoare medie, ţinută semi-înaltă. Fructificaţia este laterală şi destul de bună  prezentând o productivitate superioară în comparaţie cu Franquette(4-5 tone la hectar la varsta adultă). Având în consideraţie aceşti doi parametri (vigoare medie şi productivitate înaltă) pomii se recomandă  a fi  plantaţi pe  soluri bogate , irigate şi a fi curăţaţi  regulat. Nucii din varietatea Fernor  sunt puţin  sensibili la bacterioză  şi prezintă o imunitate sporită la antracnoză. Înmugurirea este tardivă : în  a 3-a decadă a lunii aprilie, la 2-3 zile după Franquette. Înflorirea are loc în a doua jumatate a lunii mai.

Fructele intră în perioda de maturizare în prima decadă a lunii octombrie. Forma nucilor este uşor alungită, cu o relativă proeminenţă a părţilor laterale.Valvele sunt ovoidale, bine sudate, miezul însă se extrage destul de uşor. Acesta este de calitate foarte bună, de culoare albă extralghin, deosebit de plăcut la gust, reprezentând 44 – 49% din conţinutul fructului.

  Gard viu fructifer. Această nouă tehnică se recomandă varietăţilor cu fructificare  laterală. Densitatea de plantare este de 300– 400  puieţi/ha, crescuţi in axă şi curăţaţi anual. Scopul  acestei tehnici este  obţinerea  unei  productivităţi sporite într-un interval de timp redus.