no images were found

Autorul: I. Ţurcanu. Soi autohton, selectat din formele locale, omologat din anul 1980.

Pomul este de talie mijlocie, cu coroana rotundă, semideschisă, intră în vegetaţie târziu, perioada de înflorire tardivă. Florile masculine înfloresc 16 – 24 mai, cele femenine 15 – 22 mai. Termenele de înflorire a florilor femenine şi masculine sunt suprapuse. Are capacitatea de a forma flori femenine şi din primii muguri inferiori celor terminali. Se caracterizează prin productivitate înaltă şi stabilă. Rezistenţa la ger este medie.

Maturarea fructelor are loc la sfârşitul lunii septembrie. Fructele sunt de mărime mijlocie, uniforme, puţin ascuţite la vârf, masa medie – 10g, conţinutul miezului – peste 50%, de grăsimi – 65%. Perioada de vegetaţie este de 185 zile. Rodeşte regulat. Roada constituie 2,0 – 2,5 t/ha. La pătarea brună manifestă rezistenţă medie.

Soi de nuci Chișinău este folosit pentru productivitatea calitativă, longivitatea pomilor, ca polinizator în livezile fermierilor ce se ocupă de producerea fructelor pentru uzul intern şi export. Se exprimă în corespunderea deplină a calităţilor fructelor şi miezului cu standardele europene.

Invalid Displayed Gallery

Vezi și informații genereale despre soiuri de nuc