25-26.07.2019 – Conferință de vară a Nucicultorilor din Moldova, organizată de către UAPCN
La inițiativa președintelui UAPCN, va fi organizată o conferință de vară a nucicultorilor cu participarea lui Pascal Gouget, expert francez de notorietate, specialist cu o experiență de peste 25 de ani în cultura nuclui, proprietar a unor importante suprafețe de livezi de nuc în Franța si consultant internațional care oferă asistență nucicultorilor din întreaga lume.

În cadrul evenimentului, Pascal Gouget va ține o prelegere de câteva ore despre tot ce înseamnă a fi nucicultor: o situare a ramurii în context global, agro-tehnologie, inovație, sortiment, recolta și operațiuni post-recoltă, utilaj, comercializare, oportunități de colaborare moldo-franceze pe segmentul schimbului de experiență și de organizare a livrărilor de nuci către piața franceză și comunitară, etc. Vom avea și o sesiune destul de generoasă în timp de întrebări-răspunsuri.

Vom reveni cu mai multe detalii privind locația desfășurării conferinței, agenda și programul detaliat. Între timp, vă rog să asigurați distirbuirea acestui mesaj către cei interesați de cultura nucului pentru a ne asigura că ei vor fi informați despre oportunitatea participării la acest important eveniment ramural.
Înregistrați-vă participarea începând de acum, contactându-ne la:
Constantin Gajim, 069 557 037, gajimk@mail.ru
Oleg Tîrsînă 069 358 996, oleg.tirsina@gmail.com

11.05.2019 – Ședința de planificare strategică a Consiliul de Administrație al UAPCN
Președintele UAPCN a convocat ședința Consiliului de Administrație pentru a pune în discuție programul de dezvoltare al ramurii pe termen mediu și lung și pentru planificarea următoarelor activități ale UAPCN. Prima în listă este o conferință privind starea culturii nucului și mecanizarea recoltării și toate lucrările post recoltă, planificată pentru 15 iunie, cu participarea unui expert din Franța. Alt detaliu important este elaborarea și adoptarea unor regulamente privind activitatea asociației, membrilor săi și încheierea unor acorduri de colaborare cu diverși furnizori de servicii și produse. În data de 14 mai 2019 va fi publicat un raport privind ședința respectivă de lucru. 

18.02.2017 – Consiliul de Administrație se reunește în ședință pentru a elabora programul de activitate al UAPCN pentru anul 2017 și pentru a aproba diverse regulamente privind activitatea Asociației. Puteți accesa deciziile și hotărârile aprobate în cadrul ședinței la rubrica Transparența Decizională.

20.01.2017 – UAPCN a organizat cu succes Conferința națională privind perspectivele dezvoltării ale culturilor nucifere în Republica Moldova. Au fost prezenți peste 140 participanți, trei canale TV, două posturi de radio. Conferința s-a desfășurat pe parcursul a 7 ore (10:00-17:00). Reveniți pe acest website pentru a fi informat despre următoarele evenimente organizate de către UAPCN.