Conferinta:
ACTUALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE DE DEZVOLTARE A NUCICULTURII MOLDOVENEŞTI

Uniunea Asociatiilor Producatorilor de Culturi Nucifere anunta organizarea unei conferinte la tema culturilor nucifere (în special nuc) care isi va desfasura lucrarile in data de 20 ianuarie 2017 in sala de conferinte a Ministerului Agriculturii. Evenimentul se va axa pe aspecte practice legate de infiintarea si intretinerea plantatiilor de nuci, agrotehnica in livezi, protectia fitosanitara si valorificarea productiei. La eveniment sunt binevenite orice persoane interesate de dezvoltarea unei afaceri in domeniu. Avand in vedere numarul limitat de locuri, inregistrarea prealabila este obligatorie iar participarea este cu plata. Pentru detalii, sunati la 069.557.037.

Locul desfăşurării:
Sala de conferinţe a Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare, 1ul etaj
Perioada desfăşurării:
20.01.2017, orele 9:00 – 16:00
Moderatori: Alexandru JOLONDCOVSCHI, Oleg TÎRSÎNĂ

Vedeti aici agenda conferintei.
AGENDA-CONFERINTEI-20.01.2017

***

UAPCN a fost fondată la adunarea generala pe data de 09 februarie 2006 și aprobată la Ministeru Justitie pe 09 august 2006.
În prezent, în fiecare raion din Republica Moldova, activeaza cite o Asociaţie Obştească a producatorilor de Culturi Nucifere.

Invalid Displayed Gallery

Scopul de bază al Uniunii este:

  • păstrarea şi ameliorarea patrimoniului existent de Culturi Nucifere de soi
  • extinderea plantaţiilor de nuc cu material performant, sporirea potenţialului productiv,
  • informaţia fermierilor cu toate schimbările legislative şi tehnologiile noi şi altele.

Uniunea Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere acordă consultaţii tuturor celor interesaţi în dezvoltarea ramurii nuciferelor, începînd cu alegerea terenului, proiectare, plantare, ingrigire, colectare, procesare şi comerţ. Periodic se organizează seminare de informare.

Nucile – pâinea viitorului. Un kilogram de nuci conţine 35000 de calorii sau cu 1,5 ori mai mult decât carnea grasă de porc, de 3 ori mai mult decât pâinea şi de 10 ori mai mult decât cartoful, iar 400 de grame de miez de nuci asigură necesarul de calorii pentru o zi. Miezul de nuca este bogat în substanţe proteice, substanţe grase, glucide, celuloză, iod, potasiu, magneziu, calciu, fer, zinc şi alte minerale. În condiţiile economiei de piaţă, Culturile Nucifere reprezintă unicele plante pomicole care necesită cele mai reduse investiţii cu un profit esenţial.

Conform estimărilor specialiştilor din ministerul de ramură, profitabilitatea unei tone de nuci este de 22 de mii de lei în comparaţie cu 1000 de lei la tona de cereale şi 1600 lei la o tonă de seminţe de porumb. Pentru înfiinţarea unui hectar de livadă de nuci  sînt necesare cheltuieli de cca. 17 de mii de lei care se răscumpără chiar în primul an de rod (subvenţia de catre Stat – 15mii lei/ha)…

Extras din Culturile Nucifere – securitate alimentara
Citește mai mult despre Importanța nucului.

Acest domen vă oferă cea mai amplă informație despre principalele culturi nucifere, totul ce aveți nevoie pentru a crește nuci acasă sau să înființați plantații mari de nuc, împreună cu tot specificul legislativ, și unde se poate de procurat material săditor altoit de calitate la preț real – recomandat de UAPCN.
Vâ încurajam sa adresați întrebari direct pe site.